Tres entre tants – Les cançons mudes d’Adrià Puntí – BY DONAT PUTX – 18 SETEMBRE 2013

 

 

Les cançons mudes d’Adrià Puntí

BY  | PUBLISHED 18 SETEMBRE 2013

Tot i que el 2012 va sortir un més que apreciable volum de rareses d’Adrià Puntí, fa més d’una dècada que el de Salt no publica material nou. Des dels dies d’Umpah-Pah, Puntí ha estat un dels autors més brillants del panorama musical català, de manera que hem d’entendre aquests anys discogràficament muts com una petita maledicció… per no dir una gran putada. Les circumstàncies que expliquen aquest silenci són complexes, i en tot cas no resulten tan importants com el fet que Puntí presentarà nou repertori el proper dia 12 d’octubre a Girona.

Imatge Portada del llibre ‘Incompletament Puntí’

 

El muntatge (musical i teatral) que mostrarà a l’Auditori de l’esmentada ciutat, és un baula més en la cadena que ens conduirà a un nou àlbum de l’artista –que seria el quart de la seva trajectòria discogràfica en solitari, interrompuda el 2002 després de l’edició de Maria. L’espectacle en qüestió porta per títolIncompletament Puntí, exactament igual que el llibre que es va publicar pels voltants de Sant Jordi. El mes de juliol passat, Adrià Puntí va apuntar en una entrevista radiofònica que té la idea de publicar una segona part del llibre, que podria incloure un disc amb les noves cançons que començarà a presentar en directe el mes vinent.

Incompletament Puntí aplega en una edició prou cuidada de textos dispersos, poemes, cançons i dibuixos del nostre protagonista, així com algunes mostres de l’obra plàstica (escultura, pintura) del seu pare. Entre els diversos cops de geni creatiu que desfilen per les seves pàgines, hi trobem un seguit de dibuixos fets a les fosques per Adrià Puntí, home que abans de de deixar-se enverinar per la música cultivava les arts plàstiques, una passió que ha recuperat en els últims temps.

Imatge Un dels ‘dibuixos a les fosques’ d’Adrià Puntí

L’entrega es complementa amb el documental Adrià Puntí, presentat l’any passat al festival In-Edit de Barcelona. Un retrat filmat al llarg de set anys a diversos indrets de Catalunya, que repassa la trajectòria passada i el present del cantautor, i on Puntí revela arcans artístics i vitals. La pel·lícula conté la interpretacíó d’Un desgraciat, tema inèdit fins ara, la lletra del qual que també figura en el llibre, i que s’inicia en el punt 0:34 del seguent vídeo promocional:

Potser tenim sort i aquest tema formarà part de l’actuació a Girona d’Adrià Puntí. Darrerament, el cantautor ha donat diversos indicis de com podria ser el seu nou cançoner. El mes de juny, va interpretar al festival (a)phònica de Banyoles peces de nova escriptura com Prohibit o La prova del nou, la lletra de la qual també figura al llibre, i que interpreta en aquest fragment de trenta segons localitzat a soundcloud.com:

Per bé i per mal, al Planeta Puntí tot és força imprevisible, de manera que haurem d’esperar-nos fins a l’octubre per sortir de dubtes. Aleshores podrem conèixer de primera mà el nou material –ell en diu cançons mudes– que l’artists (veu, piano, guitarra acústica), presentarà amb The Fellaction on the Rocks Band Bang Bang, formació integrada perLluís Costa (guitarra elèctrica), Pere Martínez (baix, contrabaix) i Dani Pujol (bateria, percussió i veus).

donat@tresentretants.com

http://tresentretants.com/2013/09/18/les-cancons-mudes-dadria-punti/

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s