“El dia d’Adrià Puntí” TOTMUSICAT.CAT

 | mar 01, 2014

Adrià Puntí es posa el Palau de la Música a la butxaca en una nova demostració del seu retorn i aprofita per presentar algunes de les cançons que formaran part del seu nou i esperat treball. 

Imatge

L’ambient era el de les grans ocasions. Hi havia ganes i no era per menys. El Palau de la Música s’anava omplint poc a poc fins a quedar ple fins la bandera. No tothom les tenia totes. Entre els seguidors es respirava una sensació de confiança continguda, de dubte sobre quin Puntí sortiria a l’escenari, però l’expectació màxima. “Diuen que ha tornat, que torna a estar bé” comentava una noia asseguda a platea. “Jo he vist el vídeo de Girona i està de puta mare” responia el noi del seu costat. I sí, ha tornat. El geni torna a ser geni i al Palau en va donar una nova mostra.

El concert apoteòsic de l’Auditori de Girona no va ser flor d’un dia. El millor Puntí torna a estar a escena i el públic així ho va reconèixer des de la primera cançó. Només sortir a l’escenari, l’ovació ja va ser eixordadora, de les que fan escola. Tot sol a la guitarra arrencava amb “Miau” i de seguida hi enllaçava “Sr. Doctor”. Ja al piano, el de Salt va presentar algunes de les primeres noves cançons que sonarien al llarg de la nit, com “Tornavís” o “El boig del telèfon roig”.

Passades les primeres cançons, “Mirall capgirat” servia per donar la benvinguda a la banda i la orquestra que durant tota la nit acompanyarien les composicions de l’astre i que se sabrien adaptar a la perfecció als habituals i sobtats canvis que Puntí anava introduint al repertori. Ja avançat el concert, el músic feia un anunci que va despertar una de les grans ovacions de la vetllada: “Amb aquesta cançó que farem ara, farem honor al títol del que serà el nostre nou disc” explicava abans de desvetllar que el títol del treball que ha de posar fi als més de 10 anys de silenci serà “La clau de girar el taller”.

Va ser una nit emotiva, amb un Puntí divertit i entregat que gaudia de cada un dels moments i del caliu d’un públic que sabia perfectament quan calia fer el més absolut silenci i quan explotar en aplaudiments i càntics. No hi van faltar tampoc algunes tímides i curioses referències a Catalunya per part d’un músic que, a mesura que avançava el concert, s’anava animant més a parlar i fer broma. “Visca Catalunya” cridava ja arribats als bisos i, enmig dels aplaudiments, seguia “tot i que els gironins no volem gaires pixapins!” fet que va dividir el palau entre xiulets barcelonins i aplaudiments gironins.

Imatge

“Teniu pressa?” demanava al públic passades ja les dues hores de concert. Un no convençut va ressonar entre les parets modernistes del Palau. “Doncs ara comença el concert, de totes les cançons que hem fet fins ara, us agradaria que en repetíssim alguna?”. El públic va esclatar repassant cançó per cançó tot el repertori del cantant fins que després d’un minuts Puntí va agafar la guitarra per entonar “Jeu”. Els seguidors tornaven a vibrar poc després amb “Longui num. 33” tot entonant el “larilara” de la tornada.

Després de tornar a marxar de l’escenari, arribaria el punt culminant de la nit. Tot sol, Adrià Puntí es va asseure al piano per interpretar “Ull per ull”. Després de l’esclat inicial, el Palau va fer el més absolut silenci sepulcral amb un públic que contenia la respiració perquè res pogués impedir de sentir fins el més petit detall de la cançó. No va ser fins al final en què la sala es va deixar anar per cantar a la sort en un moment de comunió màxima entre artista i seguidors.

El concert encarava ja la recta final, però encara hi va haver temps per una tercera ronda de bisos que va començar amb una versió absolutament rockera de “Coral·lí” i que avançava fins a la culminació amb “Sota una col”. Era la cirereta a dues hores i mitja de cançons. Amb tot el públic dempeus i corejant a pulmó el tema, Adrià Puntí s’acomiadava tot cantant “Sé que és el meu dia, que és tot meu”. Possiblement no hi ha millor manera de definir el concert.

http://totmusicat.cat/el-dia-dadria-punti/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s