“Els crítics musicals consagren Adrià Puntí” ARA

Després de l’èxit del concert a Girona, puja a l’escenari del Palau de la Música per presentar ‘Incompletament Puntí’, un homenatge al seu pare

NÚRIA OLIVÉ Barcelona

Considerat per gran part de la crítica i del públic com el millor músic de la seva generació, el cantant de Salt va presentar a Girona un nou repertori de cançons a l’espectacle ‘Incompletament Puntí.’ Un retorn esperat i aplaudit que el porta a revisar les cançons que l’han acompanyat durant la seva carrera, però també noves composicions. Amb ‘Incompletament Puntí’ mostra l’altra cara de la mateixa moneda inspirat en l’obra inèdita del seu pare. Segons explica Puntí, presenta “cançons mudes, vitralls que no enlluernen, dibuixos a les fosques, repujats que parlen, gotes esberlades o escultures fotogràfiques”. Un reflex d’un període de silenci intermitent que va trencar en un gloriós concert a Girona i que va repetir, amb un èxit equiparable o superior, el passat divendres 28 al Palau de la Música de Barcelona. Tal i com explica el mateix Puntí en una entrevista a Vilaweb, “és una mica un homenatge a la feina que ell ha fet tota la meva vida. Un homenatge a una proposta artística d’algú que feia coses només per gaudir de fer-les”.

Els crítics se’n fan ressò

Després de l’actuació del Palau, han estat molts els crítics musicals que s’han fet ressò del retorn de Puntí als escenaris. Jordi Bianciotto a Nació Digital: “El volien maleït i autodestructiu, el nostre Syd Barrett, el Jim Morrison de Salt, i ara resulta que, pam, tot d’una se’ns recupera i salta a l’arena amb una banda estable i seriosa i amb secció de corda i tot, el molt barrut”. No és l’únic que equipara el músic amb una capsa de sorpreses. Daniel Bassiosso a BCN Cultura: “Ens oblidàvem que estàvem parlant de l’Adrià Puntí, i quan es tracta d’artistes del seu calibre, per moltes vegades que se l’hagi vist en concert, per molta informació que es tingui, sempre sorprendrà”. D’altres, com Guillem Vidal, a El Punt Avui, fan referència a una possible època tèrbola del músic: “Qui va assistir a un dels seus catastròfics concerts la dècada passada era normal que no les tingués totes, però el que ens havien dit els que van ser a l’octubre a Girona es va confirmar: Puntí torna a estar en la seva millor versió”. I Ramon Surio afirmava a La Vanguardia: “Es tractava de comprovar si la seva evolució anava pel bon camí, i després de dues hores i mitja de concert, vam poder afirmar que és un artista que ha renascut de les cendres”. Es fa evident, doncs, que cal esperar grans coses del músic de Salt, entre elles un nou disc que, segons va anunciar, es titularà “La clau de girar el taller”.

El diari ARA va oferir en exclusiva als seus lectors un DVD del concert de Girona que encara es pot trobar a la botiga digital del diari.

http://www.ara.cat/comarquesgironines/critics-musicals-consagren-Adria-Punti_0_1094890753.html#a_comments

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s