GIRONA JAZZ PROJECT FA PUNTI

Auditori de Girona 14-9-14
La Girona Jazz Project, especialitzada en dur al seu terreny les músiques de diversos creadors contemporanis, ha treballat ja els repertoris de músics com els saxofonistes Perico Sambeat, Bob Mintzer i Llibert Fortuny així com el contrabaixista portuguès Zé Eduardo i el compositor argentí Guillermo Klein, amb qui va enregistrar El camino (2010), un projecte pel qual va ser escollida millor formació de jazz als premis Enderrock d’aquell any.

L’any passat, la GJP va participar al Festival de Jazz de Girona amb un homenatge a Charlie Parker -també presentat als festivals Jazz Terrassa i Jazzaldia de Donosti-, i enguany repeteix amb el cançoner d’Adrià Puntí, un altre músic genial i visionari, en aquest cas en el terreny del pop i del nostre país.

Sota el títol Girona Jazz Project fa Puntí, la formació gironina adapta algunes de les peces més emblemàtiques de l’Adrià Puntí, com Ull per ull, Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc, Mmm quin fàstic veeecs, què bo, Muriel i Coral·í, entre d’altres. Per primera vegada, la GJP actua sense director, amb material generat pels mateixos membres de la banda i amb música original de casa nostra.

Clara Luna, veu i arranjaments
David Pastor, trompeta
Xavi Molina, saxo tenor, clarinet i arranjaments
Adrià Bauzó, saxo alt, soprano, flauta i arranjaments
Jordi Cases, saxo baríton, clarinet i arranjaments
Eduard Prats, trombó
Francesc Ubanell, guitarra i arranjaments
Àlex Carbonell, piano i arranjaments
Joan Motera, contrabaix,
Ramon Prats, bateria i arranjaments

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.697034957032386.1073741839.681241311945084&type=1

Girona Jazz Project homenatja Puntí

Diumenge s’inaugura el 14è Festival de Jazz de Girona

La formació Girona Jazz Project ha adaptat més d’una desena de temes d’Adrià Puntí en una producció especialment creada per  a la inauguració del 14è Festival de Jazz de Girona.

La Girona Jazz Project inaugurarà el 14è Festival de Jazz de Girona amb un repertori format per peces d’Adrià Puntí aquest diumenge 14 de setembre a la SALA de Cambra de l’Auditori de Girona a les 21 h, i obrirà així una nova edició del certamen, que s’estendrà fins al 27 de setembre i tindrà actuacions tan destacades COM les de Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazzo & Jeff ‘Tain’ Watts, Gabacho Maroconnection, David Mengual Slow Quartet i els Nu-Roots de David Pastor.

Si l’any passat la Girona Jazz Project va participar al festival amb un homenatge a Charlie Parker –també presentat als festivals Jazz Terrassa i Jazzaldia de Donostia–, enguany repeteix amb el cançoner d’Adrià Puntí, un altre músic genial i visionari, en aquest cas en el terreny del pop i del nostre país.

Amb el títol Girona Jazz Project fa Puntí, la formació gironina adapta algunes de les peces més emblemàtiques d’Adrià Puntí, com “Ull per ull”, “Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc”, “Mmm quin fàstic veeecs, que bo”, “Muriel” i “Coral·lí”, entre d’altres. Per primera vegada la GJP actua sense director, amb material generat pels mateixos membres de la banda i amb música original de casa nostra.

http://www.enderrock.cat/noticia/9532

Versions d’Adrià Puntí per començar el festival de Jazz de Girona

Diumenge es va donar el tret de sortida a la 14ª edició del Festival de Jazz de Girona. La Girona Jazz Project va ser l’encarregada d’iniciar les actuacions i ho va fer amb un repertori de temes adaptats d’Adrià Puntí. Això era a les 21h del vespre a l’auditori, però hores abans la Girona Marxing Band caldejava l’ambient amb música de Nova Orleans pels carrers de la ciutat.

http://tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/capitol/versions-d-adria-punti-per-comencar-el-festival-de-jazz-de-girona?utm_campaign=video&utm_source=elpuntavui&utm_medium=tvgi

Adrià Puntí, ‘capgirat’

 

EL PERIODICO

DOMINGO, 14 DE SEPTIEMBRE DEL 2014

 

ROGER ROCA / BARCELONA

ENCUENTRO DE DOS MUNDOS MUSICALES

 

 

El domingo, a las 21.00 horas, en el Auditori de Girona, donde el PASADO mes de octubre se grabó el DVD en directo Incompletament Puntí: un cor emigrant, volverán a sonar canciones del artista más célebre de Salt. Pero esta vez, Puntí no subirá al escenario, aunque puede que esté ENTRE el público para ver cómo la Girona Jazz Project da un giro jazzístico a algunos de los clásicos de su cancionero. De momento, Puntí asistió a uno de los ensayos y asegura que le gustó lo que oyó. «Es otro concepto y respeto mucho el TRABAJO que han hecho», dice el músico. «Fue sorprendente escuchar una canción mía a ritmo de bossanova, pero funciona».

Con el concierto del repertorio de Adrià Puntí, que inaugura el Festival de Jazz de Girona, la Girona Jazz Project (GJP) sigue la línea de proyectos dedicados a distintos compositores que empezó en el 2008, y por primera vez elige un autor ajeno al mundo del jazz, una música a la que Puntí se siente cercano. «No es mi terreno, pero me gusta mucho y en mi música utilizo algunos elementos del jazz». El trompetista valenciano David Pastor, invitado de la GJP para este proyecto, se reconoce sorprendido por la materia primera con la que han TRABAJADO. «De entrada me impresionaron las letras, como a todo el mundo. Pero además no es como el resto de músicos de pop», dice Pastor. «Te das CUENTA enseguida de que es un autor libre y guiado por la intuición, en cada canción sigue una línea distinta».Para reforzar esta variedad, los arreglos de las piezas corren a cargo de distintos de los músicos de la GJP. «A algunas canciones les hemos dado mucho la vuelta», dice el batería Ramón Prats. «Por ejemplo, Mirall capgirat TIENE una estructura de espejo, con un motivo que abre y cierra la pieza, y en Ull per ull hay un juego rítmico muy interesante». Para Prats, MIEMBRO de proyectos vanguardistas como Duot o el Liquid Trio de Agustí Fernández, el talento de Puntí como compositor está en saber cuándo dar protagonismo a la música y cuándo al texto. «Si una frase tiene mucha potencia, Puntí la deja tal como está, aunque eso haga que la métrica sea algo irregular. Juega con la fonética igual que juega con la música».

En la adaptación al lenguaje del jazz del universo de un cantautor tan singular como Puntí, el papel más comprometido es el de cantante, que corre a cargo de la vocalista Clara Luna, autora de algunos de los arreglos del proyecto. En el ensayo al que asistió, Puntí dio algunas indicaciones a Luna. «Me lo pidió ella, que conste. Le dije que te puedes tomar muchas libertades, pero para empastar la letra con la música hay que ser fiel al original».

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ocio-y-cultura/adria-punti-clave-jazz-3517608

Les cançons d’Adrià Puntí, al Festival de Jazz de Girona

La Girona Jazz Project inaugura la 14a edició amb versions del músic de Salt

DIARI ARA

BORJA DUÑÓ AIXERCH | Actualitzada el 12/09/2014 00:00

Ull PER ull, Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc, Mmm, quin fàstic veeecs, què bo, Muriel i Coral·í són algunes de les peces d’Adrià Puntí que sonaran diumenge en la inauguració del Festival de Jazz de Girona 2014 en clau de jazz contemporani. “La prioritat és que la gent reconegui les cançons”, explica Francesc Ubanell, director del certamen i guitarrista de la Girona Jazz Project, una formació que va començar COM a big band però que actualment s’ha hagut de veure reduïda a deu membres “a causa dels temps que corren”.

Des d’un INICI, la idea de la Girona Jazz Project va ser tocar música actual, dirigida pels mateixos autors. Així, la banda ha adaptat repertoris de músics com Perico Sambeat, Bob Mintzer, Llibert Fortuny, Zé Eduardo i Guillermo Klein. Ara, per primera vegada, adapten un autor de pop, gironí, amb música generada per la banda i sense un director extern. “Volíem fer alguna cosa amb cantautors catalans i va sortir el nom de l’Adrià Puntí”, tot i que ell no hi participa activament. “En aquest cas nosaltres fem tota la música, hi ha una cantant que és la Clara Luna i l’Adrià suposo que vindrà a veure el concert, però no serà a l’escenari amb nosaltres”, assegura Ubanell hores abans que el de Salt assisteixi a algun dels assajos d’aquesta setmana. ¿Podria ser que els espectadors es trobessin amb la sorpresa que Puntí s’animés a pujar a l’escenari? “No ho sé, sincerament”, diu el director. “Tot i que no és la idea inicial, estem oberts a tot. Si més endavant això continua seria un plaer, però fins ara no se n’ha parlat”.

En qualsevol cas, sembla que Puntí dóna carta blanca a la Girona Jazz Project. “Nosaltres teníem clara la idea artística i musical, però vam VOLER parlar amb ell”. Ubanell li va trucar i Puntí li va dir que li faria molta il·lusió, “que estaria al cas i que ens seguiria una mica, amb una barreja de curiositat i il·lusió alhora”, explica.

Pel que fa a les adaptacions, “les pots portar fins al límit que vulguis, però respectem la melodia, la lletra de dalt a baix i el que canviem són els acords, hi introduïm un concepte més de jazz contemporani”, comenta. Cada membre de la formació ha triat COM a mínim una cançó i n’ha fet els arranjaments. Curiosament, totes són del repertori en solitari d’Adrià Puntí i no n’hi ha cap d’Umpah-Pah, una tria feta “PER gust i per plaer, perquè ens agraden”.

La resta de la programació està feta amb la voluntat d’acostar el jazz al gran públic gràcies a preus “molt populars”. “El concert més car, amb músics de primer nivell mundial té un preu de 12 euros”, ressalta Ubanell. És el de Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazoo i Jeff Tain Watts, dos músics amb “un currículum impressionant: Joey Calderazzo ha tocat en els últims discos dels germans Marsalis i Jeff Tain Watts DURANT molts anys ha sigut considerat el millor bateria de jazz del món”. Un altre plat fort del festival és la formació franco-hispano-marroquina Gabacho Maroconnection. “És un tipus de jazz que es fa molt a França, més obert, més modern, que es barreja amb el FREE i en aquest cas amb música ètnica del Marroc, una fusió molt interessant que aquí no estem gaire acostumats a veure: és la fusió màxima”, assegura Ubanell.

Pel que fa al jazz de casa nostra, a la programació destaquen David Pastor i David Mengual. “Pastor és un dels músics més actius del jazz a Espanya, escollit millor solista de l’any passat, amb un concepte molt obert de la música, i presenta disc amb Nu-Roots, un trio de bateria, teclat i trompeta, i David Mengual és dels músics més actius i interessants de Catalunya, fa temps que investiga noves vies d’expressió per al jazz i ve a presentar el seu últim grup, l’Slow Quartet”.

14è Festival de Jazz de Girona

Girona Jazz Project fa Puntí. Auditori de Girona (SALA Cambra). Diumenge 14. 21h. 10€. Trobareu tota la programació a www.festivaldejazzdegirona.com

EL PUNT AVUI

http://www.elpuntavui.cat/ma/article/5-cultura/19-cultura/772383-el-festival-de-jazz-de-girona-es-fa-seu-el-mon-dadria-punti.html

Versions d’Adrià Puntí per començar el festival de Jazz de Girona

http://tvgirona.xiptv.cat/embed/164844?width=778&iframe_width=800&share=&height=438&iframe_height=484

Diumenge es va donar el tret de sortida a la 14ª edició del Festival de Jazz de Girona. La Girona Jazz Project va ser l’encarregada d’iniciar les actuacions i ho va fer amb un repertori de temes adaptats d’Adrià Puntí. Això era a les 21h del vespre a l’auditori, però hores abans la Girona Marxing Band caldejava l’ambient amb música de Nova Orleans pels carrers de la ciutat.

http://tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/capitol/versions-d-adria-punti-per-comencar-el-festival-de-jazz-de-girona#

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s