En Puntí

Josep Puntí, Adrià Puntí o simplement (incompletament) Puntí és un músic i creador saltenc que ha portat la música a superar els seus límits, a trencar les barreres i les etiquetes que conformen que és la música i l’art, barrejant-ho tot de forma creativa.

Artista polifacètic, és considerat per gran part de la crítica i també del públic, com el millor músic de la seva generació. L’any 2013 va trencar un silenci discogràfic de 10 anys per presentar un nou projecte, Incompletament Puntí, compost de noves cançons, un DVD i un llibre amb textos inèdits del seu pare. En el Festival Temporada Alta d’enguany, va avançar els temes que conformaran el nou disc que traurà el 2015, Benvinguts al desastre.

Puntí va néixer a Salt el 1963 i va iniciar la seva carrera musical el 1983 quan va guanyar un concurs de cançons a Banyoles. El 1990 van editar la primera maqueta del grup UmPah-PahTomahawk, a la que van seguir, entre d’altres, els discos Raons de pes (1991), Bamboo Avenue (1992) o La columna de Simeón (1996) que va ser el darrer de la banda. Després de la separació del grup va iniciar una carrera en solitari que el va portar a publicar 3 discos: Pepalallarga i… (1997), L’hora del pati (1999), i Maria (2002), un homenatge a la seva mare que va rebre el Premi Puig-Porret a més d’excel·lents crítiques. També ha col·laborat amb artistes com Bunbury (qui va versionar una cançó d’UmPah-Pah) o Quimi Portet, que ha produït els seus discos. Fins i tot va fer d’actor en un culebrot de Televisió de CatalunyaLaberint d’ombres, on interpretava el personatge de Tronera en la primera temporada.

És per tota aquesta trajectòria professional artística i per haver portat sempre el nom de Salt arreu del país, que l’Ajuntament de Salt el nomenarà Fill Predilecte de la Vila de Salt en un acte que se celebrarà el mes de febrer de 2015 i al que tothom hi està convidat a assistir.

T’agradaria adherir-te o expressar el teu parer sobre el seu nomenament com a Fill Predilecte de la Vila de Salt?

Pots fer-ho seguint aquest ENLLAÇ.

https://arxiumunicipaldesalt.wordpress.com/2014/12/19/en-punti/

Adrià Puntí homenatjat a Salt

L’ajuntament el vol nomenar fill predilecte

L’Ajuntament de Salt ha anunciat que inicia el procés PER nomenar fill predilecte Josep Puntí (Adrià Puntí), tot valorant la seva tasca musical i “per haver portat el nom de Salt arreu del país”.

 

 

 

Adrià Puntí Foto: Juan Miguel Morales

 

“S’ha valorat la seva activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d’haver portat el nom de Salt arreu del país”, ha anunciat l’Ajuntament de Salt en aquesta presa de decisió.

Han valorat la faceta artística del músic: “Josep Puntí es donà a conèixer a través del grup Umpah-Pah, del qual era el principal talent creador i compositor. Després de tres discos en català i dos en castellà, el grup es dissolgué i Puntí començà una carrera en solitari a PARTIR del 1997 amb el disc Pepalallarga i… Posteriorment, el 1998, enregistrà L’hora del pati i el 2002 edità el disc Maria, pel qual fou guardonat el 2003 amb el premi de la revista Enderrock al millor disc de pop-rock, el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. Ha col·laborat amb artistes COMMaria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 presentà l’espectacle Josep Puntí canta a l’Adrià Puntí. I el 2013 va publicar Incompletament.”

 

 

 

Puntí serà nomenat fill predilecte de Salt i Sor Clara Villoslada serà filla adoptiva

L’Ajuntament valora la interpretació del músic i la trajectòria personal, educativa, social i cívica de la monja

20.10.2014 | 07:11

 

 

L’Ajuntament de Salt iniciarà el proper Ple els procediments PER nomenar fill predilecte de la vila l’artista Adrià Puntí (Josep Puntí i Fàbregas) i filla adoptiva a Sor Clara Villoslada. L’inici de l’expedient per al nomenament dels futurs fill predilecte i filla adoptiva, s’acordarà el proper Ple municipal mitjançant dues mocions conjuntes de tots els grups.

 

En el cas de Josep Puntí s’ha valorat la seva activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d’haver portat el nom de Salt arreu del país. Pel que fa a Sor Clara Villoslada s’ha pres en consideració la seva trajectoria PERSONAL, social, educativa i cívica en benefici de la Vila de Salt.

 

Josep Puntí es va donar a conèixer a través del grup Umpah-Pah, del qual era el principal talent creador i compositor. Després de tres discos en català i dos en castellà, el grup es va dissoldre i Puntí començà una carrera en solitari a PARTIR del 1997 amb el disc “Pepalallarga i…”.

 

Posteriorment, el 1998, va enregistrar “L’hora del pati” i el 2002 va editar el disc “Maria”, pel qual va ser guardonat el 2003 amb el premi de la revista Enderrock al millor disc de pop-rock, el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. Ha col·laborat amb artistes COM Maria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 presentà l’espectacle “Josep Puntí canta a l’Adrià Puntí”. I el 2013 va publicar “Incompletament”.

 

Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal INFANTIL La Casita ha dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable PER la infància i les famílies de Salt. Va fundar La Casita als anys vuitanta i des de llavors i fins ara, ha treballat amb il·lusió i dedicació pels nens i nenes de Salt. El curs passat La Casita va atendre un total de 55 infants d’entre 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d’habilitats socials, d’hàbits i valors, entre d’altres.

 

 

http://www.diaridegirona.cat/girona/2014/10/16/adria-punti-sera-nomenat-fill/692339.html

 

 

 

Salt farà fill predilecte Adrià Puntí

L’Ajuntament de Salt (Gironès) iniciarà el proper Ple els procediments per nomenar fill predilecte de la vila l’artista Josep Puntí i Fàbregas -més conegut COM a Adrià Puntí- i filla adoptiva a Sor Clara Villoslada. L’inici de l’expedient per al nomenament dels futurs fill predilecte i filla adoptiva, s’acordarà el proper Ple municipal mitjançant dues mocions conjuntes de tots els grups. A Puntí se li valora l’activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d’haver portat el nom de Salt arreu del país. De Sor Clara Villoslada s’ha pres en consideració la trajectòria PERSONAL, social, educativa i cívica en benefici del municipi gironí.

 

Adrià puntí es va donar a conèixer a través del grup Umpah-Pah. Després de tres discos en català i dos en castellà la formació es va dissoldre i Puntí va començar una carrera en solitari. El 1997 va publicar ‘Pepalallarga’ i un any després ‘L’hora del pati’.

 

El 2002 va editar ‘Maria’, que un any més tard li valdria el premi de la revista ‘Enderrock’ al millor disc de pop-rock , el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic.

 

Ha col·laborat amb artistes com Maria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 va presentar l’espectacle ‘Josep Puntí canta a l’Adrià Puntí’, i el 2013 va publicar ‘Incompletament’.

 

Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal INFANTIL La Casita ha dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable per la infància i les famílies de Salt, segons s’indica des de l’Ajuntament. Va fundar La Casita durant els anys 80 i des d’aleshores ha treballat pels nens de Salt.

 

El curs passat La Casita va atendre 55 infants d’ENTRE 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d’habilitats socials o d’hàbits i valors entre d’altres.

 

 

 

Salt nomenarà fill predilecte el cantant Adrià Puntí

Redacció | Actualitzat el 16/10/2014 a les 14:13hArxivat a: Cultura, Adrià Puntí, Girona

El cantant Adrià Puntí serà fill predilecte de Salt. L’ajuntament iniciarà al proper ple els procediments per retre-li aquest , juntament amb el tractament de filla adoptiva a al religiosa Sor Clara Villoslada. Tots els grups municipals presentaran dues mocions conjuntes al respecte.EXPEDIENT

 

D’Adrià Puntí se’n valora el fet que hagi portat el nom de Salt arreu del país, gràcies a la seva activitat professional dins el món de la música. A Sor Clara Villoslada, el reconeixement li ve per la trajectòria , social i educativa en benefici del municipi.PERSONAL

 

Adrià Puntí és el nom artístic de Josep Puntí, que va començar la seva carrera artística amb el grup Umpah-Pah. A partir del 1997 la seva carrera en solitari i des de llavors ha editat diversos discos i ha rebut premis com el Puig Porret, atorgat per la crítica musical catlaana en el marc del Mercat de la Música Viva de Vic o el de millor disc de pop-rock segons la revista Enderrock pel disc Maria.INICIA

 

Sor Clara Villoslada va fundar als anys 80 el Casal La Casita, des d’on treballa de manera incansable pels infants i les famílies de Salt. L’any passat aquest casal va atendre 55 nois i noies d’entre 5 i 14 anys.INFANTIL

 

 

http://www.naciodigital.cat/noticia/76201/salt/nomenara/fill/predilecte/cantant/adria/punti

 

 

 

Salt vol honorar Josep Puntí i Clara Villoslada

L’Ajuntament iniciarà els procediments per nomenar Josep Puntí fill predilecte i Sor Clara Villoslada filla adoptiva

S’acordarà per unanimitat

16/10/14 02:00 – salt – Redacció

 

 

El cantant, actua amb el nom d’Adrià Puntí Foto: EL PUNT.

12

Notícies de …

L’Ajuntament de Salt vol declarar el cantant i artista Josep Puntí i Fàbregas fill predilecte de la vila i a sor Clara Villoslada com a filla adoptiva. Aquest serà el sentit de les dues mocions conjuntes de tots els grups al consistori que es portarà a aprovació en el proper ple.

En el cas de Josep Puntí, que actua amb el nom artístic d’Adrià Puntí, s’ha valorat, segons una nota feta pública ahir, la seva activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d’haver portat el nom de Salt arreu del país. Pel que fa a Sor Clara Villoslada s’ha pres en consideració la seva trajectòria personal, social, educativa i cívica en benefici de la Vila de Salt.

Els mèrits del les dues personalitats, segons recull la nota, són molts. En el cas de Puntí, es recorda que es va donar a conèixer amb el grup Umpah-Pah, del qual era el principal talent creador i compositor i que va iniciar el 1997 una etapa en solitari. El 2009 presentà l’espectacle Josep Puntí canta a l’Adrià Puntí I el 2013 va publicar Incompletament.

Fundadora de La Casita

Per la seva part, sor Clara Villoslada va ser la fundadora del Casal Infantil La Casita i en el seu actiu hi ha haver dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable per la infància i les famílies de Salt. Va fundar La Casita als anys 80 i des de llavors i fins ara, ha treballat amb il·lusió i dedicació pels nens i nenes de Salt. El curs passat La Casita va atendre un total de 55 infants de entre 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d’habilitats socials, d’hàbits i valors, entre d’altres.

 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/786392-salt-vol-honorar-josep-punti-i-clara-villoslada.html?dema=1&tmpl=component&print=1&page=

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s