Adrià Puntí: “Sóc notícia i espero ser notícia en els pròxims anys, i de bé!”

Premi Enderrock 2016 de la crítica al millor disc de l’any

 

‘Hi haurà un juliol plàcid i dolç, hi ha un setembre per tothom…’, canta Puntí a “Esbrina”, dins ‘La clau de girar el taller’ (Satélite K, 2015), el disc guardonat per unanimitat per part dels periodistes que han emès el vot de la crítica. ‘Hi haurà un sentit inhospitat, hi haurà un setembre per tothom…’, ho canta i, com es veu clarament, amb el temps ha recuperat totes les assignatures que alguns creien que havia suspès, i ho ha fet amb nota.
Text: Helena Morén Alegret. Foto: L&H
Què t’agrada d’haver guanyat per La clau de girar el taller (Satélite K, 2015) el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any?

N’estic molt content. Em fa molta il·lusió. Aquestes coses sempre vénen bé. La veritat és que no m’ho esperava. Pot semblar un tòpic [somriu], però realment em fa molta il·lusió. Tot el reconeixement és una conseqüència. El que sí que em sorprèn i em congratula és el fet que hi hagi aquesta majoria, aquesta unanimitat. Em fa sentir important [somriu].
On has arribat amb La clau de girar el taller respecte al Maria (Picap, 2002), o respecte a Umpa-Pah, fins i tot?
Sempre hi ha una evolució, però també sempre es veu la mare de tot, perquè jo tinc una manera de procedir, de fer, i s’hi nota. No és ni millor ni pitjor, però sí que hi ha diferència. Simplement cada cosa s’ha de posar en el seu moment concret. I estic content de La clau de girar el taller, no tinc més remei, m’ho poseu molt fàcil.

I el públic també respon: diuen que s’estan venent molt bé les entrades de la presentació al Guitar BCN a Barcelona, per a l’abril…
De fet hi ha hagut una evolució en els últims temps d’una bona resposta per part del públic, i és important que vagi en augment, perquè formem part d’un circuit petit i vulgues o no t’has de mesurar, i crec que en aquest sentit la feina l’he feta bé. Sóc notícia i espero ser notícia en els pròxims anys, i de bé!

Quins són els plans d’Adrià Puntí per al 2016, a més de recollir el Premi Enderrock…?

El 2016 portarem al directe les cançons de La clau de girar el taller i d’Enclusa i un cop de mall. Tenim algun concert abans de l’Auditori, i està bé que hi hagi dos concerts paral·lels, que espero que obrin la porta a una gira llarga, que duri molt de temps…
Potser hauràs de fer un doble circuit per llibreries amb Enclusa i un cop de mall
Bé, no ho sé, no ho sé…
I ‘no estic per gaires embuts…’, canta a “Tornavís”.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s