“Flor d’un dia”


Actualitzat el 08/02/2016

Adrià Puntí versiona David Bowie

Estrenem les revisitacions de “Heroes” i “Rock’n’roll suicide” i un videoclip del geni saltenc

Aquest mes la revista Enderrock 245 inclou l’EP inèdit Adrià Puntí… i un cop de bow-í, un treball molt especial dedicat a DavidBowie a càrrec d’Adrià Puntí; un sentit homenatge del geni saltenc que conté dues versions del cantautor britànic i dues cançons seves del llibre-disc Enclusa i cop de mall (Satélite K, 2015). En exclusiva a Enderrock.cat estrenem les dues reinterpretacions i el clip d’un tema propi, “Flor d’un dia”.
“Si alguna cosa té DavidBowie és que és multicolor, pluridisciplanari. Jo en tinc referents musicals, cinematogràfics, actorals, des de petit. Molta música d’ell m’ha estat referencial, però molta. I no només en el pla musical, sinó també de proposta artística. Pel·lícules com El ansia (1983), Gigolo (1981), Yo, Cristina F (1979)…; discos molt diversos i cançons com “Rock & Roll Suicide”, “Five Years”, “Life on Mars?”… No pararia mai de citar obra seva”, així recordava Adrià Puntí el músic el dia en què va morir, el passat 11 de gener.
Bowie va morir a Nova York a l’edat de 69 anys i havent publicat dies abans el seu darrer disc, Blackstar (Sony, 2016). En una entrevista a Enderrock Adrià Puntí explicava que havia gravat de manera casolana diferents cançons del britànic, així que la revista es va posar en contacte amb ell perquè alguns d’aquests temes sortissin a la llum. Tant és així que aquest mes podem escoltar “Heroes” i “Rock’n’roll suicide” reinterpretades pel català.
El mateix Puntí ha dissenyat la portada de l’EP que ha titulat Adrià Puntí… i un cop de bow-í (El tren d’Olot, 2015). A banda de les dues versions, el treball inclou dues peces d’Enclusa i cop de mall (Satélite K, 2015), un llibre-disc que va publicar conjuntament amb l’àlbum La clau de girar el taller (Satélite K, 2015), guardonat per la crítica dels Premis Enderrock 2016 com a millor disc de l’any.

Els dos temes també tenen una connexió amb Bowie. Pel que fa a “Flor d’un dia”, la canta mig en anglès com a exercici estilístic. A continuació en podeu veure el videoclip que estrenem en exclusiva:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s